Предполагам, че повечето от вас знаят как се прави баница.
Има много начини за подреждане на корите, едни са навити, други накъсани, трети се редят кора след кора, четвърти са на ромбоиди и прочие … и прочие. Има баница с ориз, баница със спанак, баница със зеле, баница с лук, баница с тиква … всякакви баници има.

Тази баница е съвсем обикновена – със сирене и яйца, и няма кой знае каква технология за приготвянето и.
     

 

За мен е специална баница, защото е по рецепта и идея на леля ми /сестра на баба ми/ , която много си обичам. Специална е и защото научих половинката ми да я прави – първото сготвено нещо от него, като изключим скарата. Останах много доволна от крайния резултат, като се има предвид, че му давах напътствия без дори да гледам какви ги върши. 
Уханието, което се разнесе из кухнята беше невероятно и същевременно – разтърсващо с простотата си.  Направете я, за да го усетите и вие.

Продукти:


3 броя домашно точени кори
400 грама краве сирене
4 яйца
200 милилитра газирана вода
2 – 3 супени лъжици зехтин
125 грама горещо краве масло

Приготвяне:

В купа сложете яйцата и ги разбийте добре.

Прибавете газирана вода и зехтина. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес.
Натрошете сиренето и поръсете една кора за баница. Навийте на руло и сложете в намаслена тава с диаметър 24см. Поръсете втората кора за баница, навийте я на руло и сложете до първата, като продължение на охлюва. Повторете и с третата кора. Залейте с горещо краве масло и накрая полейте с газираната вода с яйца. Печете на 175 – 180 градуса за 35 – 40 минути. Извадете и поставете внимателно върху четири купички до пълното и изстиване.
Приятен апетит!