Пътуванията са хубаво нещо! Прекрасно е да ходиш по местата, които искаш да посетиш още от дете! Едно от тези места за мен беше и охридското езеро в Македония.  Всеки път като чуех една любима песен за него си представях, че съм там! А сега, след като вече съм била, ще си спомням всеки момент и най – вече – разходката с корабчето, дълбоките кристални води и прегръдките на любимия човек. Неописуемо е с думи, трябва да се усети!
 
Събраха се доста почивни дни около 22 – ри септември и решихме, че Охрид е добра дестинация, а и не е особено далеч! Тази есен планувах по – мащабна почивка, но ретроградния Меркурий оказа своето влияние и я отложихме за пролетта. Между другото и лошото време повлия – изведнъж стана мрачно и студено и от роклички и поли, минах директно на дънки и ефирни блузи с дълъг
ръкав.
Освен Охрид, посетихме Струга, св. Наум и Скопие. Признавам си без бой, че най – много ми хареса местността св. Наум и разходката с корабчето в езерото! Има много какво да се види и да се опита по македонска земя.
 
А сега ви оставям да се потопите в атмосферата на това което преживяхме…