Днешните ми предложения обединявам в една статия, защото всички са много интересни и вкусни!

Март месец е, а пролетта чука на вратата… С това и времето, което прекарваме навън става все повече, включително и моментите за приготвяне на вкусна и питателна храна, като барбекю! В момента сме на етап да си направим тухлено барбекю, а дотогава ползваме едно малко метално и преносимо, което взимаме с нас и на излети и пикници. Ще се радвам, ако идеите ми ви харесат и ги приготвите! В момента в МЕТRО има каталог барбекю и има страхотни предложения! Разгледайте го тук, вярвам че има какво да си харесате!

@gabrielatsulin

Днешните ми предложения обединявам в една статия, защото всички са много интересни и вкусни! Март месец е, а пролетта чука на вратата… С това и времето, което прекарваме навън става все повече, включително и моментите за приготвяне на вкусна и питателна храна, като барбекю! В момента сме на етап да си направим тухлено барбекю, а дотогава ползваме едно малко метално и преносимо, което взимаме с нас и на излети и пикници. Ще се радвам, ако идеите ми ви харесат и ги приготвите! В момента в МЕТRО има каталог барбекю и има страхотни предложения! Разгледайте го тук, вярвам че има какво да си харесате! Необходими продукти: 1 глава жълт лук 500 грама гъби печурки 500 грама аспержи 100 грама чери домати сирене халуми сос терияки MetroChef топено сирене MetroChef Начин на приготвяне: Първа идея: лук на шайби Лукът нарежете на колелца и го нанижете на шишче. Когато е нарязан на шайби, а не на четвъртини, лукът се пече по-добре и лично на мен ми харесва повече както на вид, така и на вкус. При печенето на барбекю ги полейте с тънка струйка зехтин и ги посолете. Втора идея: гъби на шайби Половината от гъбите нарежете на шайби и ги нанижете на шишчета. Когато са нарязани на шайби, а не цели, печуркитесе пекат по-добре и лично на мен ми харесва повече както на вид, така и на вкус. При печенето на барбекю ги полейте с тънка струйка зехтин и ги посолете. Трета идея: пълнени гъби с топено сирене и чери домати Другата половина от гъбите, почистете от тънката кора и пънчетата. Във всяка гъбка, сложете по 1/4 колелце от топено сирене. Върху всяко топено сирене поставете по 1/2 чери доматче. При печенето на барбекю ги полейте с тънка струйка сос терияки. Четвърта идея: аспержи Измийте и подсушете аспержите. При печенето на барбекю ги полейте с тънка струйка зехтин и ги посолете. След като ги свалите от огъня, непременно ги поръсете с прясно отцеден лимонов сок. Пета идея: сирене халуми Нарежете сиренето халуми на кубчета и го нанижете на дървен шиш. Аз режа сиренето халуми на кубчета, защото се изпича повече, а не като печено на цяла плоча. Става по-хрупкаво, а и вкъщи харесват повече халумито на кубчета, защото им е по- лесно за ядене – директно от клечката или шишчето. При печенето на барбекю ги полейте с тънка струйка зехтин и ги посолете. Изпечете всичко в предварително намазано с мазнина (свинска или патешка мас), барбекю! Времето за печене зависи от това до колко бързо ще се разгорят дървените въглища, както и от тяхното количество! При нас всичко – от запалването до изпичането, отне около 1:30 минути. Вкъщи обичат много всичко, което приготвихме на барбекю. Надявам се, че и на вас и семействата ви ще се хареса! Приятен апетит!

♬ original sound – Габриела Цулин

Необходими продукти: 

1 глава жълт лук 

500 грама гъби печурки

500 грама аспержи 

100 грама чери домати 

сирене халуми 

сос терияки MetroChef

топено сирене MetroChef

Начин на приготвяне: 

Първа идея: лук на шайби

Лукът нарежете на колелца и го нанижете на шишче. Когато е нарязан на шайби, а не на четвъртини, лукът се пече по-добре и лично на мен ми харесва повече както на вид, така и на вкус. При печенето на барбекю ги полейте с тънка струйка зехтин и ги посолете.

Втора идея: гъби на шайби

Половината от гъбите нарежете на шайби и ги нанижете на шишчета. Когато са нарязани на шайби, а не цели, печуркитесе пекат по-добре и лично на мен ми харесва повече както на вид, така и на вкус. При печенето на барбекю ги полейте с тънка струйка зехтин и ги посолете.

Трета идея: пълнени гъби с топено сирене и чери домати

Другата половина от гъбите, почистете от тънката кора и пънчетата.

Във всяка гъбка, сложете по 1/4 колелце от топено сирене. Върху всяко топено сирене поставете по 1/2 чери доматче.

При печенето на барбекю ги полейте с тънка струйка сос терияки.

Четвърта идея: аспержи

Измийте и подсушете аспержите. При печенето на барбекю ги полейте с тънка струйка зехтин и ги посолете.

След като ги свалите от огъня, непременно ги поръсете с прясно отцеден лимонов сок.

Пета идея: сирене халуми

Нарежете сиренето халуми на кубчета и го нанижете на дървен шиш.  Аз режа сиренето халуми на кубчета, защото се изпича повече, а не като печено на цяла плоча. Става по-хрупкаво, а и вкъщи харесват повече халумито на кубчета, защото им е по- лесно за ядене – директно от клечката или шишчето. При печенето на барбекю ги полейте с тънка струйка зехтин и ги посолете.

Изпечете всичко в предварително намазано с мазнина (свинска или патешка мас), барбекю!

Времето за печене зависи от това до колко бързо ще се разгорят дървените въглища, както и от тяхното количество!

При нас всичко – от запалването до изпичането, отне около 1:30 минути.

Вкъщи обичат много всичко, което приготвихме на барбекю. Надявам се, че и на вас и семействата ви ще се хареса!

Приятен апетит!

Моите книги: 

   https://www.instagram.com/gabrielatsulin/

Съдържанието, което споделям там, се фокусира върху семейни продукти, полезни съвети и новости за родителството. Споделям рецепти, места за семейни почивни и разходки, занимания подходящи за деца, градина, цветя, както и здравословен начин на живот!

  • Ако моето предложение за Пет идеи за барбекю на двора  ви е харесало, можете да разгледате още много подобни в секцията Основни ястия и Предястия в моя блог
  • Присъединете се и към здравословната ми и споделена кухня във фейсбук .
  • В моята кулинарна книга „50 здравословни кето десерта“ ще откриете много и разнообразни рецепти без захар, без брашно и без глутен.
  • За повече вкусни рецепти и видеа, можете да ме последвате и в инстаграм, където всекидневно споделям вкусни и здравословни храни от ежедневието си.