Днес ще ви пиша за  моя вид салата „Снежанка“, която включва един единствен продукт в допълнение към оригинала, но дори и един, той променя вкусът и неузнаваемо. 
    В Гърция салатата е известна като салата „Дзадзики“ и се сервира студена, като предястие или гарнитура към основно. У нас салатата е позната с името „Снежанка“ и също се сервира студена, само че с допълнение от смлени орехи.
Доста време се чудих дали да я публикувам, т.к. в интернет пространството има много блогове, сайтове и форуми в които съм сигурна, че има рецепта за салатата, но за този вариант се съмнявам.
       Да добавям майонеза към цеденото мляко ми хрумна преди доста време, когато за пръв път реших че към Катък също трябва да прибавям. Целта на майонезата е да омекотява и да придава пухкавост, която в нейното отсъствие липсва и поне вкъщи не ни е така вкусно. Тази салата започвам да приготвям поне един път в седмицата, още от ранна есен, та чак до късна пролет,  понякога и през лятото. Това е салатата, която колкото и пъти да хапвам, никога няма да ми омръзне.Продукти:


1 кг кисело мляко

200 гр майонеза
10-12 кисели краставички 
3 скилидки чесън
1/2 ч.л. черен пипер
стръкче копър
смлени орехи
сол на вкус

Аз използвам домашно кисело мляко и Млечна майонеза, т.к. обичам да приготвям всичко сама.

Приготвяне:

Нарежете киселите краставички на ситно и ги оставете да се отцедят от излишния сок. 

Може да се използват и пресни краставици, това е според сезона, но аз и зиме и лете, все с кисели я правя, защото ни е по- вкусна така.
Отцедете киселото мляко за няколко часа и го смесете с майонезата. Прибавете смляният с преса чесън, черния пипер и солта. Разбъркайте до образуване на еднородна смес, а след това прибавете киселите краставички и копъра, отново разбъркайте. 
Сервирайте поръсена с орехи по желание. 
Приятен апетит!

*Може да пропуснете орехите, ако не сте им любители.