По- вкусно от домашното сладко няма. Някак си към сладката от магазините винаги съм лееко предубедена. Вижте, ако сладкото е закупено от някоя баба, няма да се замисля дали е направено от плод, но иначе- винаги!
Много рядко ми се налага да купувам сладко, т.к. баба ми прави всяка година любимите ми, но тази година реших аз сама да си ги приготвя. 
Не правя сладко от всеки плод, а само от най- любимите ми.

Сладкото от боровинки направих в Мултикукъра. 
Има специална опция за сладка, с която сладкото става за час и половина, без бъркане и висене над котлона, което е голямо предимство за летните горещи дни и нощи.
В книжката има определена рецепта за приготвяне на сладко от ягоди, но аз си действах по познатия начин 1 към 1 + лимонена киселина.
Ако нямате Мултикукър, то можете да приготвите сладкото в тенджера на котлона.

Вкусът на сладкото е точно такъв, какъвто ароматът ми беше обещал с ефирните си нотки- плътен, силен и всепоглъщаш. 
Боровинките са плодове, които се събират грижливо и нежно, точно такъв е и вкусът им- нежен! Не съм попадала на подобно сладко от боровинки по веригите, толкова ароматно и вкусно.
Един съвет- ако имате възможност и поне капка желание, правете си домашно сладко. По- вкусно е, по- полезно, няма Е-та, не е с консистенцията на желе, плодовете се усещат, а хапването след това носи още по- голяма наслада!

Продукти:

1 кг горски боровинки
1 кг бяла захар
9 гр лимонена киселинаПриготвяне:

Измийте боровинките. Сложете ги в голяма купа и поръсете със захарта, разбъркайте. Оставете така за един час, за да си пуснат соковете.
Прехвърлете в съда на Мултикукъра.
Включете захранването. Натиснете бутона „Menu“. Изберете програма „Jam“. Натиснете бутона „Cooking Time“, задайте време 1 час и 30 минути. 
Затворете капака на Мултикукъра и натиснете бутона „Start“.
Половин час след началото на програмата отворете капака на Мултикукъра, сложете лимонената киселина и го оставете отворен за останалия един час.
След като Мултикукъра се изключи, оставете сладкото да изстине /но не напълно/ и напълнете в измити и подсушени бурканчета.
Обърнете с капачките надолу. 
Вече имате няколко бурканчета „сладко от горски боровинки“ преизпълнено с аромат.
От посоченото количество плодове излизат 4 бурканчета и 1/2 като тези на снимките.
Да ви е сладко!