Вярвате или не, написването на тази рецепта ми отне повече време, отколкото самото приготвяне на тортата. Много по – времеемко е да напиша една рецепта, отколкото да я приготвя. Рецептата може да ви се стори супер сложна за изпълнение, но вярвайте ми – не е. Около един час ми отне да я приготвя и сглобя, защото всичко се прави едно след друго по приготвянето. Е, разбира се, не е включено изчакването в хладилник.

Тортата приготвих за днешният първи юни – празник на всички дечица, а и на моето малко момиченце, което навърши 3 месеца. Като традиция ни е да приготвям всеки месец торта, така правих и при кака ѝ – торта за всяка месечинка. 🙂 Всеки път различна, вкусна и неповторима.

Продукти:

за белтъчните блатове:

4 белтъка 

40 грама кокосова захар VikiNuts

60 грама смлени орехи VikiNuts

40 грама оризово брашно VikiNuts

за брауни блатовете: 

4 яйца

180 грама бял шоколад с кокосова захар

60 грама оризово брашно VikiNuts

за шоколадовия рубинен мус:

4 яйца

200 грама белгийски рубинен шоколад VikiNuts

100 грама крема сирене

20 грама кокосова захар VikiNuts

за шоколадовия мус:

4 яйца

200 грама натурален шоколад 

100 грама крема сирене

20 грама кокосова захар VikiNuts

за рубинената глазура:

50 грама белгийски рубинен шоколад VikiNuts

60 милилитра течна животинска сметана 35-36% масленост

за мини шоколадчетата:

30 грама белгийски рубинен шоколад VikiNuts

30 грама натурален шоколад 

за трюфелите:

100 грама бискивити 

50 грама паста от фурми 

натурално какао VikiNuts

за облепване на тортата отстрани:

100 грама бисквити 

Рецептата е бърза и лесна за изпълнение. Ако решите да използвате продуктите на VikiNuts – използвайте код GABI5, който ви носи 5% намаление на всички ненамалени продукти в сайта. От сайта на VikiNuts можете да закупите и книгата ми „50 здравословни кето десерта“.

Приготвяне: 

Започнете с приготвянето на белтъчните блатове. Разбийте белтъците с кокосовата захар до пухкави върхове.

След това добавете смлените орехови ядки и оризовото брашно. Разбъркайте със силиконова бъркалка.

Разпредете сместа в две тавички с диаметър 16 сантиметра, които предварително сте покрили с хартия за печене.

Печете на 180 градуса за 10 минути. След като се изпекат ги извадете от фурната и поставете върху метална решетка, заедно с хартията, за да изстинат.

През това време пригответе брауни блатовете.

Пригответе сместа като разделите яйцата на белтъци и жълтъци.

Белтъците разбийте до образуването на пухкава пяна с щипка сол.

Разтопете белият шоколад с кокосова захар на водна баня.

Дръпнете от котлона и изчакайте минутка две , след това добавете към него жълтъците един по един при непрекъснато баркъне.

Добавете и оризовото брашно, а след като сместа стане хомогенна, добавете белтъчната пяна при непрекъснато разбъркване със силиконова бъркалка.

Разпределете сместа в две тавички с диаметър 16 сантиметра. Покрийте тавичките предварително с хартия за печене.

Печете на 180 градуса за 20 минути. Извадете отфурната и оставете върху метална решетка заедно с хартията, за да изстинат.

Пригответе двата вида крем като разбиете всички белтъци с кокосовата захар. Разделете разбитите белтъци на две – в две дълбоки купи.

Разтопете рубинения шоколад на водна баня. Добавете жълтъците един по един към него при непрекъснато бъркане. След това добавете крема сиренето при непрекъснато бъркане. Накрая прибавете и разбитите белтъци. Разбъркайте добре и поставете стреч фолио върху купата с мус. Поставете в хладилник за няколко часа.

Разтопете натуралният шоколад на водна баня. Добавете жълтъците един по един към него при непрекъснато бъркане. След това добавете крема сиренето при непрекъснато бъркане. Накрая прибавете и разбитите белтъци. Разбъркайте добре и поставете стреч фолио върху купата с мус. Поставете в хладилник за няколко часа.

След като и двата вида крем са стегнали достатъчно, сглобете тортата.

Поставете единият брауни блат в плоска чиния или поднос. Около него поставете регулируем ринг за торта. Отгоре поставете половината от шоколадовия мус с натурален шоколад. Върху нето поставете белтъчен блат. След това разпределете половината от шоколадовия мус с рубинен шоколад (става почти кафяв на цвят). Поставете вторият брауни блат, отново шоколадов мус с натурален шоколад, белтъчен блат и шоколадов мус с рубинен шоколад. Поставете тортата в хладилник, за да стегне за няколко часа.

Пригответе мини шоколадчетата като разтопите руби шоколад и натурален шоколад. Разпределете го във формички за мини шоколадчета и поставе в хладилник, за да стегне.

Пригответе трюфелите като поставите всички бисквити (включително тези за облепването на тортата) в плик за съхранение със закопчаване (взимам такива от икеа) и ги натрошите с помощта  на точилка. Можете да използвате и блендер или машинка за мелене на кафе.

От половината натрошени бискивити, пастата от фурми и натурално какао, пригответе сместа за трюфелите. Оформете ги и ги овяляйте в какао.

След като тортата стегне, внимателно отстранете ринга. Облепете с натрошени бисквити и полейте с глазура.

Пригответе глазурата като разтопите рубиненият шоколад на водна баня, а след това добавете животинската сметана при непрекъснато бъркане.

Декорирайте  шоколадови трюфели и мини шоколадчета.

Най -добре е да оставите торта за един ден в хладилник, за да стане още по -вкусна.

Приятен апетит!