Откакто издадох книгата си пиша с още повече хора, които ми споделят своите здравословни проблеми. Голяма част от хората са с алергии към определени храни. А аз в желанието си да съм от полезна, защото за мен е важно да съм полезна за вас със своите рецепти – изпитвам различни варианти на рецепти. 
 
Тази рецепта е буквално от вчера – показах ви в instagram как приготвяме тези понички с Ради. Измисляйки рецептите си – буквално си слагам определени продукти на плота и започвам да ги смесвам и добавям нови докато не се получи това, което искам на вид. 
В този случай използвах домашни круши, които вкъщи не искаха да си хапват, защото били много меки. Аз обожавам круши, но на кето режим не са позволени и за да не ги изхвърля, реших да ги вложа в десерт – понички. 
 
Добавих захар меласа за допълнителен подсладител, защото не знаех колко са сладки крушите. Меласата представлява остатъчен продукт от захарната тръстика. Този тип меласа по принцип има по – пикантен и опушен вкус. Поне това си спомням от времето, когато и аз консумирах меласа. 
 
Добавих малко тиквен протеин на прах, за да станат по – протеинови поничките. Използвах тиквен, но според мен биха се получили и с друг вид като грахов, оризов и прочие. Можете да използвате и суроватъчен ако имате. Ако пък изобщо не разполагате с протеин – пропуснете го и на негово вясто сложете повече рожков или меласа. 
 
Капките бял шоколад може да ви се сторят като фъстъчено масло на вид. Този бял шоколад е приготвен с кокосова захар и поради тази причина има подобен цвят. 
Ако искате – заменете с натурален шоколад.
 

 

Продукти:

130 грама оризово брашно Ecosem

20 грама тиквен протеин на прах

60 грама брашно от рожков

60 грама захар меласа Passiflora

15 грама бакпулвер

70 грама гореща вода

400 грама круши*

 

за отгоре:

100 грама капки бял шоколад* веган, био, без соя

сушени малини StrumaFruit

 

 

Приготвяне:

Сложете оризовото брашно в купа, заедно с тиквеният протеин на прах, брашното от рожков, меласата и бакпулвера – всички сухи съставки.

След това разбъркайте добре до хомогенизиране на продуктите.

Добавете горещата вода и разбъркайте добре до образуване на хомогенна смес.

Добавете крушите, които са в изчистено състояние, т.е. количеството, което съм посочила е без кората и семената. Предварително ги смелете преди да ги добавите към основната смес. 

Разбъркайте добре и разпределете сместа във форма за мъфини с отвор в средата. 

Ако използвате метална форма като мен – предварително я намажете с масло. 

Печете на 180 градуса за 20 минути.

 

 

Извадете тавата от фурната и оставете поничките да изстинат.

През това време разтопете веган капките от бял шоколад на водна баня. 

Потопете всяка поничка в шоколад и поръсете с натрошени сушени малини.

Приятен апетит!