Мястото посетихме през лятото, а чак сега ми остана време да напиша тази статия. Исках задължително да присъства в блога като дестинация, защото е красиво и диво. Едно от малкото места в страната, които са останали непокътнати от хората. Даже сега като пиша това, се чудя, дали трябва да публикувам и да го покажа?! Водопадът се намира между селата Горно Дряново и Ковачевица. В непосредствена близост е един хотел ресторант за който съм писала във фейсбук. Там, в това ресторантче предлагат домашно приготвена храна с продукти от собствената им градина. Плановете и този път бяха да хапнем там, но разширяваха хотела и не работеха. За сметка на това ни упътиха. Собственика дори ни сподели, че се качвал за 30 минути, но знае пътя, а ние не. Отбивката за водопад „Буков дол“ се намира до големия каменен мост преди село Ковачевица. Няма как да я изпуснете или да се объркате. 
По време на изкачването до водопада няма почти никакви указателни табели, така че е възможно да се загубите. Внимавайте. Изкачването при нас отне около 40 минути доколкото си спомням, защото се лутахме доста. Слизането беше по – кратко, като всяко слизане, а и вече знаехме пътя. 
Наоколо е много красиво – дървета, храсти и много здравец! 
Трябва много да внимавате около водопада, защото камъните са малки и хлъзгави. Дори онези камъни, които не се намират в пряк контакт с водата са хлъзгави. Внимавайте! Пиша внимавайте, защото при нас имаше малък инцидент при който всичко беше точно накрая, но все пак си остана болката от преживяното. 


Когато го посетихме ние, а именно през лятото, водата беше малко, но както знаете, това е нормално за всички водопади. Ние бяхме наоколо и това беше причината да си направим разходка до там. Ако имате път към Ковачевица през есента или пролетта, съветвам ви да се разходите до водопада. Определено ще бъде много красив, особено през пролетта, наред с всичката растителност наоколо.

Завършвам статията със снимки от Гоце Делчев с намерението тази година да се върнем отново.