Намира се при моста, на разклона за селата Лилково и Ситово. Мястото си заслужава да се види, защото е много, наистина много красиво! Посетихме и въпросните села, а там времето беше спряло, както се случва с повечето Български села за мое огромно съжаление. Места като това носят толкова много история! Не може да се опише с думи. Трябва да го видите с очите си, да вдишате от въздуха, да усетите пръските на водопада. Емоцията и чувството, което ще останат след това у вас, си заслужават. Ще се уверите в това едва когато посетите въпросното място. 


 

 

 

 


 
За сметка на Фотинските водопади, а на и всички останали, които съм посещавала … До тук се стига изключително лесно. Можете да паркирате колата си буквално на метри от водата. Има една стръмнина по която трябва да слезете, за да се докоснете до водите на реката. Нашето посещение отново беше в леко облачно – дъждовно време и се оказа не чак толкова лесно слизането до реката. Въпреки това успяхме и слязохме безпроблемно. 

 

 

 

 

 
Всичко наоколо беше толкова зелено и свежо, все едно не беше пролет, а лято. Само облачното време присъщо за този сезон ни напомни, че грешим. 
На връщане към Пловдив и дъжд ни валя, но какво значение имаше това, след като се бяхме докоснали до тази красота? След като очите ни бяха пълни с красота, а дробовете ни със свеж въздух? 

 

 

 

 
Всичко, което видях през този ден на разклона и в селата, остави следа в мен. Ще остави и у вас. Вярвам!