Всяка сутрин трябва да осъзнаваме, че това, което ни се случва, в някаква степен – по – малка или по – голяма – е щастие, за да не осъзнаем някой ден, че чак след някое превратно събитие в живота ни (като това, което се случва в момента в цял свят), когато ще е много късно, че тогава сме били щастливи. Абсолютно необходимо е човек да се научи да цени живота си, този на близките си, както и на околните.  

Знам, че днес поне ще с останете вкъщи, защото времето е дъждовно. Затова ви споделям рецепта за бисквитена торта, която се приготвя много лесно и бързо. И не, не ходете за бисквити по магазините, ако нямате под ръка. Направете си. Така или иначе имате цял ден пред себе си. Тези пълнозърнести бисквити с тиква са подходящи за бисквитена торта, защото омекват бързо. Кокосово оризовите бисквити  също са подходящи, защото поемат течности. Тези бисквити с лимец също могат да станат на бисквитена торта. Ако пък искате още рецепти за бисквити, можете да потърсите в търсачката и да намерите подходящата рецепта за вас. Ако изпитвате затруднение при изпълнението на някоя рецепта, винаги можете да ми пишете, за да ви дам съвет. Продукти:


1 пакет бисквити Еcosem
500 милилитра прясно мляко
100 грама кафява захар
4 супени лъжици натурално царевично нишесте
200 грама маскарпоне
1 шушулка ванилия

топло прясно мляко за потапяне на бисквититеПриготвяне:

Сложете млякото на котлона да загрее, заедно със захарта. 
Сле като загрее добавете предварително разтвореното в малко вода, царевично нишесте. Бъркайте постоянно, за да не загори. 
След като кремчето се сгъсти достатъчно го свалете от котлона и оставете да изстине, но не напълно. 
След това добавете маскарпонето и разбъркайте добре. 
Сложете в една купичка прясно мляко и потапяйте бисквитите една по една.
След това ги нареждайте в тавичка с диаметър 20 сантиметра. 
Наредете ред бисквити, ред крем и така докато продуктите свършат. 
При мен количеството продукти стигна точно, за да запълня тавичката. 
След това сложете тавичката в хладилник, за да може тортата да стегне. 
Оставете я да престои поне една нощ в хладилник. 
Колкото повече отлежава, толкова по – вкусна ще става. 
Приятен апетит!

Ако искате да опитате бисквити, както и брашно смляно в каменна мелница, купете си ги онлайн с доставка с куриер. Можете да си поръчате от сайта на ecosem, ще ви спести време, а и няма да се блъскате в магазините. Помолих Ecosem да ми предоставят код за отстъпка, които ще ви донесе 5% намаление на всички продукти:  gabrielatsulin.