Отдавна не съм споделяла рецепта с риба и морски дарове, а даже не съм спирала да ям всекидневно. Ако не всяка вечер, то през вечер хапвам риба. Не веднъж съм споделяла в Instagram на story. С наближаването на Никулден ви споделям как най-често си приготвям пъстървата. Всъщност на мен най-любима ми е сьомговата пъстърва и в 99% от случайте, хапвам точно пъстърва. Приготвям я или по днешната рецепта или на опти грил – в зависимост от времето с което разполагам, за да приготвя вечеря за себе си (първо приготвям на останалите в семейстовто нещо друго). Ето и рецептата и се надявам да ви допадне и да я приготвите за празника!

Тук искам да споделя, че сьомговата пъстърва филе на МЕТRО е най-вкусната пъстърва, която съм опитвала някога и винаги я купувам от там, защото качеството и вкуса са несравними. Просто няма друга такава пъстърва!

Необходими продукти: 

1 филе сьомгова пъстърва филе

50 грама гхи или краве масло 

200 грама чери домати

50-60 грама маслини каламата

100 грама пресен спанак 

4 малки глави червен лук 

2-3 скилидки чесън

няколко стръкчета прясна мащерка 

сол на вкус

@gabrielatsulin

Отдавна не съм споделяла рецепта с риба и морски дарове, а даже не съм спирала да ям всекидневно. Ако не всяка вечер, то през вечер хапвам риба. С наближаването на Никулден ви споделям как най-често си приготвям пъстървата. Всъщност на мен най-любима ми е сьомговата пъстърва и в 99% от случайте, хапвам точно пъстърва. Приготвям я или по днешната рецепта или на опти грил – в зависимост от времето с което разполагам, за да приготвя вечеря за себе си (първо приготвям на останалите в семейстовто нещо друго). Ето и рецептата и се надявам да ви допадне и да я приготвите за празника! Тук искам да споделя, че сьомговата пъстърва филе на МЕТRО е най-вкусната пъстърва, която съм опитвала някога и винаги я купувам от там, защото качеството и вкуса са несравними. Просто няма друга такава пъстърва! Необходими продукти: 1 филе сьомгова пъстърва филе 50 грама гхи или краве масло 200 грама чери домати 50-60 грама маслини каламата 100 грама пресен спанак 4 малки глави червен лук 2-3 скилидки чесън няколко стръкчета прясна мащерка сол на вкус Продължава в коментар! #риба #quiche #вкусно #средиземноморскаякухня #новарецепта #брънч #brunch #bgblog #фудблог #фудфотограф #пъстърва #сготви #никулден #домати #спанак #лук #чесън #маслини #сготвивуксно #блогъритенабългария #gabrielatsulin #goodfood #yummy #fish @gabrielatsulin @metro.bg

♬ original sound – Габриела Цулин

Начин на приготвяне: 

Сложете гхи-то или маслото в дълбок тиган да загрее.

Нарежете скилидките чесън на ситно и ги поставете в тигана при загрятата мазнина.

Нарежете филето от сьомгова пъстърва на парчета с дебелина око 3-5 сантиметра и го сложете с кожата надолу – към мазнината. Запечатайте по около минута от двете страни и преместете в чиния.

Добавете измития спанак към мазнината и чесъна.

Разрежете чери доматите на четвъртинки, нарежете червения лук на ситно. Добавете ги в тигана при останалите продукти.

Задушете за кратко и добавете маслините и прясната мащерка. След като зеленчуците омекнат, върнете пъстървата в тигана и гответе още 5-7 минути. Подправете със сол при сервирането.

Приятен апетит!

Бърза и лесна сьомгова пъстърва на тиган

Време за приготвяне 10 minutes
Време за готвене 14 minutes
Вид ястие морски дарове, риба
Порции 3

Необходими продукти
  

 • 1 филе сьомгова пъстърва филе
 • 50 грама гхи или краве масло 
 • 200 грама чери домати
 • 50-60 грама маслини каламата
 • 100 грама спанак
 • 4 малки глави червен лук
 • 2-3 скилидки чесън
 • няколко стръка прясна мащерка
 • сол на вкус

Начин на приготвяне

 • Сложете гхи-то или маслото в дълбок тиган да загрее. 
 • Нарежете скилидките чесън на ситно и ги поставете в тигана при загрятата мазнина.
 • Нарежете филето от сьомгова пъстърва на парчета с дебелина око 3-5 сантиметра и го сложете с кожата надолу - към мазнината. Запечатайте по около минута от двете страни и преместете в чиния. 
 • Добавете измития спанак към мазнината и чесъна. 
 • Разрежете чери доматите на четвъртинки, нарежете червения лук на ситно. Добавете ги в тигана при останалите продукти. 
 • Задушете за кратко и добавете маслините и прясната мащерка. След като зеленчуците омекнат, върнете пъстървата в тигана и гответе още 5-7 минути. Подправете със сол при сервирането. 
 • Приятен апетит!

 

   https://www.instagram.com/gabrielatsulin/

Съдържанието, което споделям там, се фокусира върху семейни продукти, полезни съвети и новости за родителството. Споделям рецепти, места за семейни почивни и разходки, занимания подходящи за деца, градина, цветя, както и здравословен начин на живот!

 • Ако моето предложение за Бърза и лесна сьомгова пъстърва на тиган ви е харесало, можете да разгледате още много подобни в секцията Риба и морски дарове в моя блог
 • Присъединете се и към здравословната ми и споделена кухня във фейсбук .
 • Присъединете се към здравословната ми група във вайбър „Здравето е избор“.
 • В моята кулинарна книга „50 здравословни кето десерта“ ще откриете много и разнообразни рецепти без захар, без брашно и без глутен.
 • За повече вкусни рецепти и видеа, можете да ме последвате и в инстаграм, където всекидневно споделям вкусни и здравословни храни от ежедневието си.