Гофретите са подходящи за вкусна и бърза закуска и се приготвят много бързо и лесно. До момента не бях приготвяла обикновени гофрети, като рецептата за тези заимствах от Pinterest. Промених няколко неща, които сметнах, че не ми харесват и се получиха гофретите от днешната ми статия. Рецептата е много лесна за изпълнение. Съчетанието от прясно и кисело мляко е много подходяща, за да се получат пухкави гофрети.

Вкъщи ги одобриха, въпреки че бях малко скептично настроена, защото са свикнали да хапват гофрети без глутен. Често правя такива, но ето че рецепта и за тях не съм споделяла, защото е с палачинково безглутеново тесто. Мисля, че и за палачинки без глутен – с безглутеново брашно, нямам. Ще започна да споделям повече от моите безглутенови експерименти, а съвсем скоро ще имам и много нови безглутенови рецепти.

В сайта ще откриете още:

Ябълкови гофрети

Кето гофрети със семена

Необходими продукти:

за гофретите:

2 яйца
250 грама бяло брашно
150 грама кисело мляко
200 милилитра прясно мляко
30 грама еритритол на прах VikiNuts**
ванилия*
10 грама бакпулвер

мазнина за намазняване на гофретника

за сладкото от боровинки:

300 грама замразени или пресни боровинки
50 грама еритритол на прах VikiNuts

 • Използвах ванилия на прах, която си взех от о.Бали. Доста силно ароматна е и няма общо с ванилина, който се продава по магазините в България. Можете да замените с вътрешността шушулка ванилия, за по – силен аромат. Аз си взех и такава, но реших да тествам ванилията на прах, която си взех и затова не съм използвала шушулка. Имайте впредвид, че с вътрешността на шушулка ванилия, ще получите черни точки по гофретите, защото ванилията е черна по принцип. 
 • Използвам еритритор на гранули, които смилам в блендер, още като взема еритритола. Смлян, го прехвърлям в плътно затварящ се буркан и така имам винаги еритритол под ръка, който мога да влагам във всякакви десерти. Понякога еритритола на гранули не е подходящ за всички рецепти, защото се усеща хрупкавостта му.
 • Използвах домашно кисело и прясно мляко, които са пълномаслени. Мисля, че ще се получат добре и с нискомаслени продукти, ако гоните ниски калории. Аз такива продукти не използвам, защото търся хранителната стойност на продуктите и това какви ползи биха донесли на тялото, а не това да са нискомаслени или нискокалорични.

Начин на приготвяне:

Започнете с приготвянето на сладкото от боровинки. Сложете боровинките (пресни или замразени) в малка касерола, заедно с еритритола на прах и дръжте на котлона, докато плодовете си пуснат сокове и започнат да се сгъстяват, образувайки сладко! Ще ви отнеме около десет минути.

За да направите гофретите, пасирайте всички съставки с блендер или ръчен миксер до получаване на хомогенно и гъсто тесто. Оставете да почине за 10 минути.

Намажете гофретника с тънък слой масло или спрей кокосово масло.
Изсипете около 3-4 супени лъжици тестото във всяка от дупките на уреда за гофрети и го затворете. Гответе гофретите около 3-4 минути. Проверявайте готовността им като го отваряте и ако ви харесва цвета и коричката, която имат, значи са готови.
Сервирайте със сладкото от боровинки. Може да добавите и цедено кисело мляко, сладолед или ядки по избор.
Приятен апетит!

Гофрети

Време за приготвяне 10 minutes
Време за готвене 29 minutes
Вид ястие закуски
Порции 6

Необходими продукти
  

 • 2 яйца
 • 250 грама бяло брашно
 • 150 грама кисело мляко
 • 200 милилитра прясно мляко
 • 30 грама еритритол на прах
 • 1 ванилия
 • 10 грама бакпувер
 • мазнина за намазняване на гофретника

за сладкото от боровинки:

 • 300 грама замразени или пресни боровинки
 • 50 грама еритритол на прах

Начин на приготвяне

 • Започнете с приготвянето на сладкото от боровинки. Сложете боровинките (пресни или замразени) в малка касерола, заедно с еритритола на прах и дръжте на котлона, докато плодовете си пуснат сокове и започнат да се сгъстяват, образувайки сладко! Ще ви отнеме около десет минути.
 • За да направите гофретите, пасирайте всички съставки с блендер или ръчен миксер до получаване на хомогенно и гъсто тесто. Оставете да почине за 10 минути.
 • Намажете гофретника с тънък слой масло или спрей кокосово масло.
 • Изсипете около 3-4 супени лъжици тестото във всяка от дупките на уреда за гофрети и го затворете. Гответе гофретите около 3-4 минути. Проверявайте готовността им като го отваряте и ако ви харесва цвета и коричката, която имат, значи са готови.
 • Сервирайте със сладкото от боровинки. Може да добавите и цедено кисело мляко, сладолед или ядки по избор.
 • Приятен апетит!

   https://www.instagram.com/gabrielatsulin/

Съдържанието, което споделям там, се фокусира върху семейни продукти, полезни съвети и новости за родителството. Споделям рецепти, места за семейни почивни и разходки, занимания подходящи за деца, градина, цветя, както и здравословен начин на живот!