Плодов мус с две съставки: прясно мляко и натурално изсушени кайсии. Ароматен плодов вкус съчетан с млечен послевкус. Опитвали ли сте рецептата ми за Крем със смокини , то значи и тази ще ви хареса. Разликата е в сладостта, както и във вкуса на сушените плодове.

Аз използвах натурално сушени кайсии от StrumaFruit. Те също така имат и натурално сушени смокини, които може да използвате за приготвянето на рецептата ми за Крем със смокини . Спрях се на натурално сушени кайсии, защото последно време вкъщи много си хапват от тях. Реших да ги изненадам като създам рецепта с тяхното присъствие. Сушените кайсии са без добавки, консерванти, оцветители и захар. Напълно натурална сладост от плодовете. Ако използвате сушените кайсии , които имат серен диоксид като консервант, кремчето ще стане наситено оранжево. Според мен като крем за торта ще се получи много приятен плодов крем. Аз съм използвала крема в торти и никой не можеше да познае, че няма сметана или цедено мляко. Ако решите да използвате сушените кайсии или смокини на StrumaFruit или да опитате някои от другите видове сушени плодове, закуски, барчета, тахан или ядки – използвайте код GABI10. Той ще ви донесе 10% намаление на всички ненамалени продукти. В сайта на StrumaFruit ще откриете и моята книга за „50 здравословни кето десерта“.

Необходими продукти: 

150 грама сушени натурално сушени кайсии StrumaFruit 

400 милилитра прясно мляко

Начин на приготвяне: 

Сложете кайсиите и прясното мляко в блендер и блендирайте до образуването на хомогенна смес.

Разпределете сместа в десертни чашки и поставете чашките в хладилник за няколко часа, за да стегнат.

Декорирайте по желание. Аз използвах перли тапиока за декорация.

Приятен апетит!

Плодов мус с две съставки

Време за приготвяне 5 minutes
Време за готвене 1 hour
Вид ястие здравословно, кремове
Порции 4

Необходими продукти
  

  • 150 грама натурално сушени кайсии
  • 400 милилитра прясно мляко

Начин на приготвяне

  • Сложете кайсиите и прясното мляко в блендер и блендирайте до образуването на хомогенна смес.
  • Разпределете сместа в десертни чашки и поставете чашките в хладилник за няколко часа, за да стегнат.
  • Декорирайте по желание. Аз използвах перли тапиока за декорация.
  • Приятен апетит!

   https://www.instagram.com/gabrielatsulin/

Съдържанието, което споделям там, се фокусира върху семейни продукти, полезни съвети и новости за родителството. Споделям рецепти, места за семейни почивни и разходки, занимания подходящи за деца, градина, цветя, както и здравословен начин на живот!