Не случайно са казали „Храната без десерт е като костюм без вратовръзка“. Има нещо вярно в това. Нали?

Днес ви представям рецептата за една много интересна торта, която пригогвих наскоро. В Instagram ще споделя и видео рецепта за тортата. Ако искате да видите как да я приготвите и харесвате видео рецепти, можете да надникнете там.

Как да приготвите бързо и лесно Торта Фереро Роше без глутен и какви продукти ви трябват за нея можете да прочетете по – долу.

Както ще прочетете в описанието на продуктите, по – голяма част от тях са на VikiNuts. Имам код за намаление GABI5, които ви носи 5% намаление на всички ненамалени продукти. От сайта на VikiNuts можете да закупите книгата ми „50 здравословни кето десерта“.

В сайта ще откриете още рецепти Фереро Роше:

 

Продукти: 

за блатовете:

4 белтъка

30 грама еритритол VikiNuts 

200 грама орехови ядки

за белият шоколадов крем: 

200 грама бял белгийски шоколад на капки

40 грама кокосово масло VikiNuts

100 грама  био лешникови ядки, сурови VikiNuts 

2 жълтъка

за натуралният шоколадов крем: 

200 грама натурален белгийски шоколад 

40 грама кокосово масло VikiNuts

100 грама био лешникови ядки, сурови VikiNuts 

2 жълтъка

Приготвяне: 

Разбийте белтъците с еритритола на пяна. Смелете ореховите ядки наситно, а след това ги добавете към разбитите белтъци.

Разбъркайте сместа със силиконова бъркалка до хомогенизиране. Изсипете сместа в голямата тава на фурната, която предварително сте покрили с хартия за печене. Печете за 7-8 минути на 180 градуса. След това извадете тавата от фурната и оставете блата да изстине.

Изпечете био лешниковите ядки за 4-5 минути на 200 градуса и след това още топли ги смелете в блендер до образуването на малки парченца.

За изпичането на лешниковите ядки аз използвах еър фрайър, за да се изпекат по – бързо.

Пригответе белият шоколадов крем като разтопите на водна баня белият белгийски шоколад на капки. Към него добавете кокосовото масло и разбъркайте. След това добавете жълтъците. Можете първо да добавите жълтъците, а след това кокосовото масло. Не е от значение реда в който ще ги добавите. След това добавете половината от лешниковите ядки и разбъркайте до хомогенизиране на сместа.

Пригответе натуралния шоколадов крем като разтопите на водна баня натуралният белгийски шоколад на капки. Към него добавете кокосовото масло и разбъркайте. След това добавете жълтъците. Можете първо да добавите жълтъците, а след това кокосовото масло. Не е от значение реда в който ще ги добавите. След това добавете половината от лешниковите ядки и разбъркайте до хомогенизиране на сместа.

Разрежете блата на три равни части като преди да ги разрежете на равни части, изрежете една тънка лента блат от която ще приготвим бонбони за декорация.

Сложете един блат в подходяща форма или поднос. Отгоре намажете с белият крем. След това сложете втори блат и намажете с млечният крем. Останалите части от двата крема смесете заедно и намажете тортата отгоре и отстрани. Ще ви остане малка част от крема (около 2-3 супени лъжици). Към него добавете частта от блата, която изрязахте в началото и омесете до образуване на хомогенна смес. Оформете бонбони и декорирайте тортата с тях.

Сложете в хладилник да стегне за няколко часа.

Приятен апетит!

Торта Фереро Роше без глутен - Ferrero Rocher Cake

Време за приготвяне 40 minutes
Време за готвене 9 minutes
Вид ястие без глутен, сладки изкушения, торти
Порции 8

Необходими продукти
  

 • 4 белтъка
 • 30 грама еритритол
 • 200 грама орехови ядки

за белият шоколадов крем: 

 • 200 грама бял белгийски шоколад на капки
 • 40 грама кокосово масло
 • 100 грама био лешникови ядки, сурови
 • 2 жълтъка

за натуралният шоколадов крем: 

 • 200 грама натурален белгийски шоколад на капки
 • 40 грама кокосово масло
 • 100 грама био лешникови ядки, сурови
 • 2 жълтъка

Начин на приготвяне

 • Разбийте белтъците с еритритола на пяна. Смелете ореховите ядки наситно, а след това ги добавете към разбитите белтъци. 
 • Разбъркайте сместа със силиконова бъркалка до хомогенизиране. Изсипете сместа в голямата тава на фурната, която предварително сте покрили с хартия за печене. Печете за 7-8 минути на 180 градуса. След това извадете тавата от фурната и оставете блата да изстине. 
 • Изпечете био лешниковите ядки за 4-5 минути на 200 градуса и след това още топли ги смелете в блендер до образуването на малки парченца.
 • За изпичането на лешниковите ядки аз използвах еър фрайър, за да се изпекат по - бързо. 
 • Пригответе белият шоколадов крем като разтопите на водна баня белият белгийски шоколад на капки. Към него добавете кокосовото масло и разбъркайте. След това добавете жълтъците. Можете първо да добавите жълтъците, а след това кокосовото масло. Не е от значение реда в който ще ги добавите. След това добавете половината от лешниковите ядки и разбъркайте до хомогенизиране на сместа. 
 • Пригответе натуралният шоколадов крем като разтопите на водна баня натуралният белгийски шоколад на капки. Към него добавете кокосовото масло и разбъркайте. След това добавете жълтъците. Можете първо да добавите жълтъците, а след това кокосовото масло. Не е от значение реда в който ще ги добавите. След това добавете половината от лешниковите ядки и разбъркайте до хомогенизиране на сместа. 
 • Разрежете блата на три равни части като преди да ги разрежете на равни части, изрежете една тънка лента блат от която ще приготвим бонбони за декорация. 
 • Сложете един блат в подходяща форма или поднос. Отгоре намажете с белият крем. След това сложете втори блат и намажете с млечният крем. Останалите части от двата крема смесете заедно и намажете тортата отгоре и отстрани. Ще ви остане малка част от крема (около 2-3 супени лъжици). Към него добавете частта от блата, която изрязахте в началото и омесете до образуване на хомогенна смес. Оформете бонбони и декорирайте тортата с тях. 
 • Сложете в хладилник да стегне за няколко часа. 
 • Приятен апетит!