Много обичам да приготвям бисквити, защото така винаги имам нещо за похапване под ръка. Особено в моментите, когато не мога да си приготвя нищо за ядене. Тези моменти стават все по – чести и затова се възползвам когато децата спят да приготвям повече храна.

Бисквитите приготвих с био орехи пакан от StrumaFruit. Орехите пекан са от семейство Орехови, а родината им е Северна Америка. Много ги харесвам, защото са с малко въглехидрати и се вписват в кето и вмнвх. Зад техния богат, маслен вкус се крие изобилие от полезни неща, от които тялото ни се нуждае, за да поддържа здравето и ефективните биологични функции. Фибрите съставляват приблизително една десета от теглото на всяка ядка пекан. Това означава, че редовното ядене на пекани ще ви помогне да изчистите стомашно-чревната си система, да подобрите редовността на червата и да подобрите цялостното здраве на дебелото черво и храносмилателната система. В сравнение с орехите, те излизат победители по отношение на фибрите – 100 грама пекан ни дава 38% от препоръчителната дневна доза диетични фибри, в сравнение със само 24% за орехите. Пеканите са пълни с витамин А и Е и богатство от полезни минерали като магнезий, калций, цинк, фосфор и калий. Те също така са изключително богати източници на няколко важни групи витамини от В-комплекс като рибофлавин, ниацин, тиамин, фолиева киселина, пантотенова киселина и витамин B-6. Така че – включвайте по – често орехи пекан в дневното си меню – тялото ви ще ви се отблагодари!

Можете да поръчате био орехи пекан от сайта на StrumaFruit с 10% намаление. Код GABI10 ви носи 10% намаление на всички ненамалени продукти от сайта на StrumaFruit. Освен това в сайта на StrumaFruit ще намерите и книгата ми „50 здравословни кето десерта“.

Продукти:

100 грама био орехи пакан от StrumaFruit

2-3 капки етерично масло от лавандула 

20 грама натрошени какаови зърна

30 грама еритритол на прах 

1 яйце 

Приготвяне:

Накиснете орехите пекан във вода, а след това ги блендирайте.

Добавете останалите продукти и оформете бисквитки с еднаква големина.

Печете на 180 градуса за 12-15 минути.

Приятен апетит!

Бисквити с орехи пекан

Време за приготвяне 10 minutes
Време за готвене 13 minutes
Вид ястие бисквити, здравословно, кето, нввмх
Порции 29

Необходими продукти
  

  • 100 грама био орехи пекан
  • 2-3 капки етерично масло от лавандула
  • 20 грама натрошени какаови зърна
  • 30 грама еритритол на прах
  • 1 яйце

Начин на приготвяне

  • Накиснете орехите пекан във вода, а след това ги блендирайте.
  • Добавете останалите продукти и оформете бисквитки с еднаква големина.
  • Печете на 180 градуса за 12-15 минути.
  • Приятен апетит!