Днешният обяд на Радост беше тема „Коледа“. Тя много обича лаваш и осъществи моята идея съвсем сама. Показваме ви видеото в инстаграм и тикток. Ако и вие тези дни се чудите какъв обяд да приготвите бързо, а и да включите децата си – тази идея идва съвсем навреме за празниците. В рецептата използваме лаваш DINA, който е любим на цялото семейство.

Необходими продукти:

1/2 пакет лаваш DINA 

100 грама меко сирене тип дунавия

50 грама черни маслини, обезкостени

70-80 грама сварен нахут

100 грама домашна лютеница

парче кашкавал за звездичка

Начин на приготвяне: 

Разрежете лаваша на тънки и дълги ленти.

Аз ги разрязах с ширина около 2 сантеметра и дължина около 15 сантиметра.

Намажете една лента с лютеница, поставете на няколко места нарязани маслини, сирене, нахут.

Навийте на руло и поставете в чиния. След това навийте на рула и останалите ленти лаваш.

Сложете повече рула за първи ред в чинията, след това за втори ред и завършете с едно рулце върху което да поставите звездичка, която трябва да изрежете с формичка от кашкавала. На нас ни остана малко сирене и го направихме на топчета, които да служат за украса на елхата.

Приятен апетит!

@gabrielatsulin

Днешният обяд на Радост беше тема „Коледа“. Тя много обича лаваш и осъществи моята идея съвсем сама. Ако и вие тези дни се чудите какъв обяд да приготвите бързо, а и да включите децата си – тази идея идва съвсем навреме за празниците. В рецептата използваме лаваш DINA, който е любим на цялото семейство. Необходими продукти: 1/2 пакет лаваш DINA 100 грама меко сирене тип дунавия 50 грама черни маслини, обезкостени 70-80 грама сварен нахут 100 грама домашна лютеница парче кашкавал за звездичка Начин на приготвяне: Разрежете лаваша на тънки и дълги ленти. Аз ги разрязах с ширина около 2 сантеметра и дължина около 15 сантиметра. Намажете една лента с лютеница, поставете на няколко места нарязани маслини, сирене, нахут. Навийте на руло и поставете в чиния. След това навийте на рула и останалите ленти лаваш. Сложете повече рула за първи ред в чинията, след това за втори ред и завършете с едно рулце върху което да поставите звездичка, която трябва да изрежете с формичка от кашкавала. На нас ни остана малко сирене и го направихме на топчета, които да служат за украса на елхата. Приятен апетит! Последвайте ме за още вкусни и лесни рецепти @gabrielatsulin . #домашно #печиво #вкусно #фудблог #фудфотограф #бгблогър #фотограф #кулинаренблог #gabrielatsulin #закуска #бързолесновкусно #българскакухня #тесто #вкусно #удома #брънч #breakfast #brunch #лаваш

♬ original sound – Габриела Цулин

Елха от лаваш рулца

Време за приготвяне 9 minutes
Вид ястие Закуска, здравословно, офис обяд
Порции 5

Необходими продукти
  

 • 1/2 пакет лаваш DINA
 • 100 грама меко сирене тип дунавия 
 • 50 грама обезкостени черни маслини, , обезкостени 
 • 70-80 грама сварен нахут
 • 100 грама домашна лютеница

Начин на приготвяне

 • Разрежете лаваша на тънки и дълги ленти. 
 • Аз ги разрязах с ширина около 2 сантеметра и дължина около 15 сантиметра. 
 • Намажете една лента с лютеница, поставете на няколко места нарязани маслини, сирене, нахут. 
 • Навийте на руло и поставете в чиния. След това навийте на рула и останалите ленти лаваш. 
 • Сложете повече рула за първи ред в чинията, след това за втори ред и завършете с едно рулце върху което да поставите звездичка, която трябва да изрежете с формичка от кашкавала. На нас ни остана малко сирене и го направихме на топчета, които да служат за украса на елхата. 
 • Приятен апетит!

Моите книги: 

   https://www.instagram.com/gabrielatsulin/

Съдържанието, което споделям там, се фокусира върху семейни продукти, полезни съвети и новости за родителството. Споделям рецепти, места за семейни почивни и разходки, занимания подходящи за деца, градина, цветя, както и здравословен начин на живот!