Съвсем скоро от CookIT ми изпратиха една интересна кутия с продуктите от която да сготвя. Ако ме следвате в instagram, сигурно сте видяли как я разопаковаме с Ради. 

 Виждала съм техни постове и винаги са ми правили впечатление, а когато ми предложиха да ми изпратят пр пратка – аз се съгласих, защото е нещо ново и интересно за мен. 

 

 

Идеята на кутията е да спести време за пазаруване на продуктите. Поне така я разбирам аз. Пести и време за измисляне на ястие и рецепта. Лично на мен ми отнема около 2 часа всяка седмица, за да измисля тристепенно меню за цялото семейство + списък за пазаруване. Повече за седмичното меню и как го пиша, можете да прочетете в тази статия.

От CookIT ми доставиха кутията с хладилен кашон. Продуктите бяха много добре опаковани, качествени и достатъчни за две порции. 

Приготвих рецептата с помощта на любим помощник – airfryer, и буквално стана за 30 минути. Отделих 5 минути за филето – да го овкуся и овалям в галета, сложих го в airfryer на 200 градуса за 12 минути. Дотук 17 минути. За времето през което се печеше, настъргах тиквичките, прехвърлих ги в медицинска марля с малко сол и хубаво ги отцедих от излишната вода. 

След това ги прехвърлих в купа, добавих останалите продукти и оформих рьощи. 

Добавих към продуктите и останалата галета, защото беше в повече, а не обичам да изхвърлям продукти. 

След като пилешките филенца се опекоха ги извадих и на тяхно място сложих рьощите за 10 минути на 200 градуса. Дотук 27 минути. Докато рьощите се печаха, направих млечния сос и сервирах в чиния. 

Излезе, че ястието бе готово дори за по – малко от 30 минути. 

Мнението на съпруга ми за Хрупкавите филенца с билки, рьощи от тиквички и млечен сос с орехи е много положително. 

Ако и вие искате да ги опитате, можете да го направите като си поръчате кутия от сайта им: CookIT . Можете да използвате код gabriela10, които ще ви донесе намаление. Благодаря на CookIT, че направиха този жест за всички Вас, моите любими читатели. 

 

 

Продукти:

за хрупкавите филенца:

пилешко филе

сол на вкус

черен пипер на вкус

галета

пушен червен пипер

 

за рьощите:

тиквички

яйце

риган

копър

сол на вкус

черен пипер на вкус

 

за млечния сос:

кисело мляко

майонеза

чесън

копър

зехтин

сол на вкус

черен пипер на вкус