Ако се храните нисковъглехидратно или кето, тази рецепта е точно за вас. Това ми е любимата смес за приготвяне както на палачинки, така и на пица. 
По принцип можете да смелите бадемите на брашно, а след това да ги смесите с яйцето, но аз доста често меля бадемите с яйцето заедно, за да ми останат малки парченца бадеми. Така получавам хрупкава палачинка. 
Консумирам палачинката най – често с крема сирене и горски плодове.
Този път реших да пропусна крема сиренето, защото съм на етап на намаляване консумацията на млечни продукти. И преди да попитате защо – експериментирам.
Добавих няколко ягодки, малинки и боровинки към палачинката. Всички, хранеще се по този начин знаят, че са позволени в минимални количества, нали?
Пресните мини плодове закупих от BILLA градини, защото са добре проверени и имат строг контрол на качеството относно пестицидите. Тук, можете да изгледате интересно видео за това какво представляват пестицидите и какви вреди носят. 
Искам да съм спокойна, когато слагам нещо на масата си, а от BILLA се грижат за спокойствието ми.Посочените количества са за една палачинка.


Продукти:
60 грама яйце = 1 брой
30 грама сурови бадеми
мини плодове за сервиране


Приготвяне:
Смелете яйцето със суровите бадеми в блендер.
Както писах и в началото на статията, можете да смелите бадемите на брашно и тогава да смесите двете съставки, а можете и да използвате готово бадемово брашно. 
Аз предпочитам да ги смеля заедно, защото така остават парченца бадеми и се получават меки палачинки с хрупкави частици.
Печете на сух тиган до готовност.
Сервирайте с пресни мини плодове. 
Приятен апетит!