Колко често се усмихвате на ден? Ей така – на човек на улицата, защото ви прави път, на продавачката в магазина, на този, който ви се е усмихнал, на колегите в офиса, на учителката си… И като заговорих за учителка, сигурно всеки от вас има любими детски книжки и филми, свързани с Мики Маус?! 
 
 
Като дете обожавах Мики Маус и приятелите му и най – вече книжките и комиксите, свързани с малкия опашат герой. Постоянно ходех до библиотеката, за да си взимам още и още книжки и комикси. В един момент бях прочела всичко и започвах отначало. Но те – книгите са, за да се четат и препрочитат! Само така можем да вникнем дълбоко в тях и да се настанят трайно в съзнанието ни.  


 

Нямаше как да не се гмурна отново в детството, щом разбрах за кампанита на BILLA България, свързана с любимите ми Disney герои. Кампанията включва шест чаши – с Мики Маус, Мини Маус, Гуфи, Плуто, Доналд Дък и Дейзи Дък.  Чашите са много красиви – моно принт. Като рисувани са – стилни и изящни.  Хареса ми че не са ги направили цветни, защото понякога прекаленото много шарения отблъсква хората. В това число и мен (само понякога).
 
 
 
 
Още си спомням как преди година и малко, когато посетих Копенхаген и по – специално магазина на Disney там, колко щастлива бях, почувствах се като малко дете, и как исках да си тръгна с поне няколко куфара играчки за България. 
В този ред на мисли, реших да си припомня детството като приготвя храна под формата на опашатите герои – Мики Маус и Мини Маус.  Рецептата реших да е за палачинки, защото всяко дете обича палачинки, а някои дори ги обожават (като мен), нищо че вече не съм дете. Рецептата е лесна за изпълнение и спокойно може да се приготви от деца – с помощ от мама или тате, разбира се. Ето я и нея…
Продукти:
120 грама овесени ядки 
30 грама брашно от рожков
2 белтъка
1 жълтък
1 банан
вода
 
 
 
Приготвяне:
Сложете овесените ядки в купа и ги залейте с вода.
Оставете ги да престоят докато омекнат.
Нарежете банана на парченца.
Сложете всички продукти в блендер и блендирайте до получаване на хомогенна смес.
Изпечете  палачинки с еднакъв диаметър и още няколко други с по – малък диаметър. 
Големите ще служат за лице на Мики Маус, а  по – малките ще служат за ушички. 
След като ги изпечете ги подредете в чиния, така че да образуват Мики Маус.
Декорирайте с пресни плодове, за да оформите очички, устички и ушенца. 
Приятен апетит!
 
 
 

 

За приготвянето на рецептата използвах пресни плодове, закупени от BILLA, които за мен са едни от най – вкусните. Често купувам био плодове и зеленчуци от BILLA, особено сега, когато захранвам малкото си бебче. Радвам се, че BILLA предлагат качествени продукти на достъпни цени и още повече – винаги в близост и под ръка.