Най-вкусната рецепта за сладка баница е тук! Да, това наистина е най-вкусната рецепта за сладка баница! Мъжът ми е пристрастен към нея!

Подходяща е както за закуска, така и за десерт! 2 в 1 рецепта! А ако добавите и чаша топло прясно мляко, ще е още по-голямо удоволствието от похапването на баницата! Класика в жанра!

Преди да започнете тази рецепта за сладка баница с боровинки, извадете вашите продукти от хладилника, за да ги охладите до стайна температура. Продуктите, които използвах са обичайни за всеки дом и вярвам, че всички ги имате вкъщи!

Използвах замразени боровинки от онлайн магазин HELAL. В сайта си споделят, че американската боровинка, която предлагат се отглежда в Пловдивска област и е 100% натурална и естествено наторявана без химични добавки. Продуктите им използвам от скоро и експериментирам с различни, за да проверя качеството им! Могат да се намерят лесно в сайта им, както и приложението им за телефон. Поръчките пристигат за 24 часа с куриер.

Необходими продукти: 

500 грама кори за баница

125 грама краве масло 

200 грама замразени боровинки 

4 яйца 

300 милилитра прясно мляко 

4 супени лъжици сурова тръстикова захар

200 грама домашно сладко от горски плодове

@gabrielatsulin

Сладка баница с боровинки Най-вкусната рецепта за сладка баница е тук! Да, това наистина е най-вкусната рецепта за сладка баница! Мъжът ми е пристрастен към нея! Подходяща е както за закуска, така и за десерт! 2 в 1 рецепта! А ако добавите и чаша топло прясно мляко, ще е още по-голямо удоволствието от похапването на баницата! Класика в жанра! Необходими продукти:  500 грама кори за баница 125 грама краве масло  200 грама замразени боровинки  4 яйца  300 милилитра прясно мляко  4 супени лъжици сурова тръстикова захар 200 грама домашно сладко от горски плодове Начин на приготвяне:  Намажете тавичка с размери 30/15 сантиметра с разтопено краве масло.  Сгънете една кора за баница на две и я поставете в тавата. Отгоре намажете с разтопено краве масло.  Останалите кори нагънете на хармоника една по една и сгънете на охлювче. Поставете ги в тавата едно до друго.  Отгоре ги намажете с разтопено краве масло. Поставете по една боровинка в средата на всяко охлювче, както и отстрани (разпределете ги). Разбийте яйцата със захарта, а след това добавете и прясното мляко. Разбъркайте до хомогенизиране и полейте баницата със сместа.  Печете на средно ниво във фурна, загрята на 180 градуса.  Печенето отнема около 25-30 минути. След това извадете тавата от фурната и полейте с домашно сладко от горски плодове.  Приятен апетит! #баница #баницаотсело #баница😊 #сладко #рецепта #боровинки

♬ Mama’s Cooking Song – Yona Yulisia

Начин на приготвяне: 

Намажете тавичка с размери 30/15 сантиметра с разтопено краве масло.

Сгънете една кора за баница на две и я поставете в тавата. Отгоре намажете с разтопено краве масло.

Останалите кори нагънете на хармоника една по една и сгънете на охлювче. Поставете ги в тавата едно до друго.

Отгоре ги намажете с разтопено краве масло. Поставете по една боровинка в средата на всяко охлювче, както и отстрани (разпределете ги).

Разбийте яйцата със захарта, а след това добавете и прясното мляко. Разбъркайте до хомогенизиране и полейте баницата със сместа.

Печете на средно ниво във фурна, загрята на 180 градуса.

Печенето отнема около 25-30 минути. След това извадете тавата от фурната и полейте с домашно сладко от горски плодове.

Приятен апетит!

Сладка баница с боровинки

Вид ястие сладки изкушения
Порции 12

Необходими продукти
  

 • 500 грама кори за баница
 • 125 грама краве масло
 • 200 грама замразени боровинки
 • 4 яйца
 • 300 милилитра прясно мляко
 • 4 супени лъжици сурова тръстикова захар
 • 200 грама домашно сладко от горски плодове

Начин на приготвяне

 • Намажете тавичка с размери 30/15 сантиметра с разтопено краве масло.
 • Сгънете една кора за баница на две и я поставете в тавата. Отгоре намажете с разтопено краве масло.
 • Останалите кори нагънете на хармоника една по една и сгънете на охлювче. Поставете ги в тавата едно до друго.
 • Отгоре ги намажете с разтопено краве масло. Поставете по една боровинка в средата на всяко охлювче, както и отстрани (разпределете ги).
 • Разбийте яйцата със захарта, а след това добавете и прясното мляко. Разбъркайте до хомогенизиране и полейте баницата със сместа.
 • Печете на средно ниво във фурна, загрята на 180 градуса.
 • Печенето отнема около 25-30 минути. След това извадете тавата от фурната и полейте с домашно сладко от горски плодове.
 • Приятен апетит!

Моите книги: 

   https://www.instagram.com/gabrielatsulin/

Съдържанието, което споделям там, се фокусира върху семейни продукти, полезни съвети и новости за родителството. Споделям рецепти, места за семейни почивни и разходки, занимания подходящи за деца, градина, цветя, както и здравословен начин на живот!

 • Ако моето предложение за  Сладка баница с боровинки  ви е харесало, можете да разгледате още много подобни в секцията Сладки изкушения в моя блог
 • Присъединете се и към здравословната ми и споделена кухня във фейсбук .
 • В моята кулинарна книга „50 здравословни кето десерта“ ще откриете много и разнообразни рецепти без захар, без брашно и без глутен.
 • За повече вкусни рецепти и видеа, можете да ме последвате и в инстаграм, където всекидневно споделям вкусни и здравословни храни от ежедневието си.