Едно вкусно предястие: соленки с пармезан, които можете да направите както за следобеден снак, така и по време на път, планински преходи, а защо не и за вечеря с вкусна разядка или хумус?! Рецептата е лесна за приготвяне, а соленките са толкова вкусни, че свършват светкавично бързо. Ако са ви харесали и решите да ги приготвите, снабдете се с тези четири съставки, описани по-долу и им се наслаждавайте!

Време на приготвяне: около десет минути

Време на печене: около 12-14 минути 

Количество соленки: 24-26 броя

Необходими продукти:

200 грама пармезан, настърган
70 грама босилеково песто
100 грама брашно СофияМел Екстра 
50 милилитра прясно мляко

@gabrielatsulin

Едно вкусно предястие: соленки с пармезан, които можете да направите както за следобеден снак, така и по време на път, планински преходи, а защо не и за вечеря с вкусна разядка или хумус?! Рецептата е лесна за приготвяне, а соленките са толкова вкусни, че свършват светкавично бързо. Ако са ви харесали и решите да ги приготвите, снабдете се с тези четири съставки, описани по-долу и им се наслаждавайте! Необходими продукти: 200 грама пармезан, настърган 70 грама босилеково песто 100 грама брашно СофияМел Екстра 50 милилитра прясно мляко Начин на приготвяне: Смесете всички съставки в дълбока купа, след което разточете тестото върху повърхност (дебелина около 4-5 мм). Режете с нож или вълнообразна резачка за кашкавал. Поставете соленките върху тава, покрита с хартия за печене и печете за около 12-14 минути до златисто. Приятен апетит! #соленки #вкусно #хрупкаво #полезно #прясномляко #пармезан #песто #хрупанки #хрупкаво #здравословно #ароматно #млечни #здравословновчиния #здравевчиния #gabrielatsulin #yummy #saltedbiscuit #healthy

♬ original sound – Габриела Цулин

Начин на приготвяне:

Смесете всички съставки в дълбока купа, след което разточете тестото върху повърхност (дебелина около 4-5 мм).

Режете с нож или вълнообразна резачка за кашкавал.

Поставете соленките върху тава, покрита с хартия за печене и печете за около 12-14 минути до златисто.

Приятен апетит!

Соленки с пармезан

Време за приготвяне 5 minutes
Време за готвене 15 minutes
Вид ястие предястия, соленки
Порции 26

Необходими продукти
  

 • 200 грама настърган пармезан
 • 70 грама босилеково песто
 • 100 грама брашно СофияМел Екстра
 • 50 милилитра прясно мляко

Начин на приготвяне

 • Смесете всички съставки в дълбока купа, след което разточете тестото върху повърхност (дебелина около 4-5 мм).
 • Режете с нож или вълнообразна резачка за кашкавал.
 • Поставете соленките върху тава, покрита с хартия за печене и печете за около 12-14 минути до златисто. 
 • Приятен апетит!

Моите книги: 

   https://www.instagram.com/gabrielatsulin/

Съдържанието, което споделям там, се фокусира върху семейни продукти, полезни съвети и новости за родителството. Споделям рецепти, места за семейни почивни и разходки, занимания подходящи за деца, градина, цветя, както и здравословен начин на живот!

 • Ако моето предложение за Соленки с пармезан ви е харесало, можете да разгледате още много подобни в секцията Предястия и мезета  в моя блог!
 • Присъединете се и към здравословната ми и споделена кухня във фейсбук .
 • В моята кулинарна книга „50 здравословни кето десерта“ ще откриете много и разнообразни рецепти без захар, без брашно и без глутен.
 • За повече вкусни рецепти и видеа, можете да ме последвате и в инстаграм, където всекидневно споделям вкусни и здравословни храни от ежедневието си.