В днешната статия ви споделям една от любимите закуски на Радост – варена овесена каша. Приготвянето й отнема изключително малко време, а продуктите са само два. Рецептата е много лесна за изпълнение, точно и поради тази причина държа да я споделя, защото много хора в забързаното си ежедневие търсят точно такива рецепти. 
 Продукти:

60 грама фини овесени ядки
1/2 зелена ябълка
цейлонска канела


Приготвяне:

Сложете овесените ядки в малка тенджера с вода на котлона.
Сварете овесените ядки за 2 – 3 минути.
Ако използвате цяла овесена ядка ще се наложи да варите по – продължително време. 
Свалете от котлона и оставете настрана. 
Обелете и настържете половин зелена ябълка. 
Добавете я към овесените ядки заедно с цейлонска канела на вкус.
Поднесете топла. 
Приятен апетит!

Реших да ви споделя и една от любимите ни игри последно време, а именно – готвенето. 
Готвим с принадлежностите от нейната кухня, като включвам различни продукти всеки пък: овесени яди, боб мунг, червена леща, ориз. При готвенето с овесени ядки си ги похапваше, както се вижда по снимките. Когато готвим с останалите продукти не посяга да си хапва, може би, защото вижда че са твърди и не са „годни“ за консумация. При готвенето развива фината си моторика, прехвърляйки продуктите от един съд в друг с помощта на лъжица или черпак. 
Следващата игра, която отново е свързана с кулинария е за похапване. Идеята тук е да си взима храна през отворите. Използвах купичка с елипсовидна форма и няколко ластички. С ластиците оформих нещо като поле с отвори през които детето да си взима храна. В този случай използвах микс от сушено френско грозде, стафиди и цитрусови корички. Вие можете да използвате любима храна на своето дете. Аз съм използвала и пресни боровинки. Има моменти, когато няколко от ластиците се избутаха, за да може по – лесно да си вземе от любимата храна. Това е добре, защото детето мисли! Мисли как по – лесно да стигне до това, което иска.