Бърза, лесна, икономична и много вкусна торта без глутен е моето предложение за вас днес! Опитайте я! Вярвам, че продуктите ще откриете дори в малък квартален магазин.

Брашно: Можете да използвате и бяло брашно, а защо не и лимецово? Изборът е ваш!

Заквасена сметана: Можете да я замените с маскарпоне или крема сирене.

Кокосова захар: Можете да я замените с всяква алтернатива на захарта.

Рецептата е адаптирана от тук. Аз промених продуктите, спрямо моите разбирания, но вие можете да я приготвите и в оригинал ако решите.

@gabrielatsulin

Пясъчна торта без глутен Бърза, лесна, икономична и много вкусна торта без глутен е моето предложение за вас днес! Опитайте я! Вярвам, че продуктите ще откриете дори в малък квартален магазин. Необходими продукти: за основата: 350 грама оризово брашно 50 грама кокосова захар 200 грама замразено масло за крема: 3 яйца 500 грама заквасена сметана 50 грама кокосова захар 60 грама царевично нишесте 30 грама масло Начин на приготвяне: Сложете оризовото брашно в дълбока купа. Добавете кокосовата захар и разбъркайте добре. Добавете замразеното масло и го оваляйте добре в сместа. След това го настържете на едро ренде в същата купа със сухите съставки (оризово брашно и кокосова захар). Потапяйте го отвреме наврме в сместа, за да ви е по-лесно стъргането. След това прехвърлете сместа в дълбок тиган и запечете за кратко на котлона. След като тестените трохи придобият златист загар, дръпнете тигана от котлона. В друга купа сложете яйцата. Добавете кокосовата захар и разбийте. Добавете царевичното нишесте, отново разбийте. Накрая прибавете сметаната и разбъркайте. Прехвърлете сместа в тенджера и я поставете на котлона. Когато сместа загрее, добавете маслото. Разбъркайте и дръпнете от котлона. В плоска чиния поставете ринг за торта с диаметър 16 сантиметра. Поставете и ацетатно фолио около ринга. След това поставете от сместа за основата. Потупайте добре, така че да се образува ринг. След това поставете от крема на няколко места и размажете добре, така че да се покрие основата. Поръсете със сместа за основата, отново поставете крем и така редувайте докато продуктите свършат. Завършете с трохи от основата. Сложете в хладилник за една нощ. Внимателно премахнете ринга и ацетатното фолио. Декорирайте по желание. Приятен апетит! #безглутен #торта #крем #заквасенасметана #кокосовазахар #оризовобрашно #бързарецепта #леснарецепта #здравословно #рецепта #healthy #sweet #freeglueten #gabrielatsulin #glutenfree

♬ original sound – Габриела Цулин

Необходими продукти:

за основата:
350 грама оризово брашно
50 грама кокосова захар
200 грама замразено краве масло

за крема:
3 яйца
500 грама заквасена сметана
50 грама кокосова захар
60 грама царевично нишесте
30 грама краве масло

Начин на приготвяне:

Сложете оризовото брашно в дълбока купа.
Добавете кокосовата захар и разбъркайте добре.
Добавете замразеното масло и го оваляйте добре в сместа. След това го настържете на едро ренде в същата купа със сухите съставки (оризово брашно и кокосова захар).
Потапяйте го отвреме наврме в сместа, за да ви е по-лесно стъргането.
След това прехвърлете сместа в дълбок тиган и запечете за кратко на котлона.
След като тестените трохи придобият златист загар, дръпнете тигана от котлона.
В друга купа сложете яйцата. Добавете кокосовата захар и разбийте. Добавете царевичното нишесте, отново разбийте.
Накрая прибавете сметаната и разбъркайте. Прехвърлете сместа в тенджера и я поставете на котлона. Когато сместа загрее, добавете маслото. Разбъркайте и дръпнете от котлона.
В плоска чиния поставете ринг за торта с диаметър 16 сантиметра. Поставете и ацетатно фолио около ринга. След това поставете от сместа за основата. Потупайте добре, така че да се образува ринг. След това поставете от крема на няколко места и размажете добре, така че да се покрие основата.
Поръсете със сместа за основата, отново поставете крем и така редувайте докато продуктите свършат. Завършете с трохи от основата.
Сложете в хладилник за една нощ. Внимателно премахнете ринга и ацетатното фолио.
Декорирайте по желание.
Приятен апетит!

Пясъчна торта без глутен

Време за приготвяне 30 minutes
Вид ястие без глутен, здравословно, торти
Порции 8

Необходими продукти
  

за основата:

 • 350 грама оризово брашно
 • 50 грама кокосова захар
 • 200 грама замразено краве масло

за крема:

 • 3 яйца
 • 500 грама заквасена сметана
 • 50 грама кокосова захар
 • 60 грама царевично нишесте
 • 30 грама краве масло

Начин на приготвяне

 • Сложете оризовото брашно в дълбока купа.
 • Добавете кокосовата захар и разбъркайте добре.
 • Добавете замразеното масло и го оваляйте добре в сместа. След това го настържете на едро ренде в същата купа със сухите съставки (оризово брашно и кокосова захар).
 • Потапяйте го отвреме наврме в сместа, за да ви е по-лесно стъргането.
 • След това прехвърлете сместа в дълбок тиган и запечете за кратко на котлона.
 • След като тестените трохи придобият златист загар, дръпнете тигана от котлона.
 • В друга купа сложете яйцата. Добавете кокосовата захар и разбийте. Добавете царевичното нишесте, отново разбийте.
 • Накрая прибавете сметаната и разбъркайте. Прехвърлете сместа в тенджера и я поставете на котлона. Когато сместа загрее, добавете маслото. Разбъркайте и дръпнете от котлона.
 • В плоска чиния поставете ринг за торта с диаметър 16 сантиметра. Поставете и ацетатно фолио около ринга. След това поставете от сместа за основата.
 • Потупайте добре, така че да се образува ринг. След това поставете от крема на няколко места и размажете добре, така че да се покрие основата.
 • Поръсете със сместа за основата, отново поставете крем и така редувайте докато продуктите свършат. Завършете с трохи от основата.
 • Сложете в хладилник за една нощ. Внимателно премахнете ринга и ацетатното фолио.
 • Декорирайте по желание.
 • Приятен апетит!

Моите книги: 

   https://www.instagram.com/gabrielatsulin/

Съдържанието, което споделям там, се фокусира върху семейни продукти, полезни съвети и новости за родителството. Споделям рецепти, места за семейни почивни и разходки, занимания подходящи за деца, градина, цветя, както и здравословен начин на живот!

 • Ако моето предложение за Пясъчна торта без глутен ви е харесало, можете да разгледате още много подобни в секцията Без глутен в моя блог!
 • Присъединете се и към здравословната ми и споделена кухня във фейсбук .
 • В моята кулинарна книга „50 здравословни кето десерта“ ще откриете много и разнообразни рецепти без захар, без брашно и без глутен.
 • За повече вкусни рецепти и видеа, можете да ме последвате и в инстаграм, където всекидневно споделям вкусни и здравословни храни от ежедневието си.