Като за петък следобед наминавам с бърза рецепта за пица калцоне. Вкъщи много обичат пица и аз всеки път я приготвям по различен начин. Отдавна небях приготвяла затворена пица и това беше една от причините да я приготвя. Вдъхновение ми беше Джейми Оливър. Всеки, докоснал се до неговите рецепти е наясно колко сполучливи и добри са те.

Ще се радвам със снимките и моята интерпретация, която коренно се различава от рецептата му, да вдъхновя и Вас!

Накрая на статията има изчислени нутриенти.

Рецептата е част от книгата на Джейми Оливър „7 начина“.

Продукти:

3  мини свински наденички*

100 грама домашна лютеница

1-2 кисели краставички

150 грама пълнозърнесто брашно

35 грама краве кашкавал

1 голямо яйце

сол на вкус

*Можете да използвате и кърначета, нарязани на парчета около 10 сантиметра.

 

Приготвяне:

Изпечете наденичките в еърфрайър или в тиган с незалепващо покритие. Трябва да ги изпечете до придобиване на златист цвят.

По оригиналната рецепта на Джейми Оливър, той изстисква пълнежа от наденичките в тиган с диаметър 28 сантиметра с незалепващо покритие, който може да се ползва във фурна, на умерено силен огън. Готви се до златисто, като се разбърква често, след което котлона се изключва и се дръпва от котлона.

Сложете брашното и щипка сол в купа, добавете 80 милилитра вода и разбъркайте до получаване на тесто. Месете две минути върху набрашнена повърхност. Ако е необходимо добавете още малко брашно. Разточете кръгла кора с диаметър около 30 сантиметра. В едната половина намажете домашната лютеница и настържете на едро кашкавала, а след това поставете наденичките отгоре. До наденичките подредете колелца кисели краставички. Върнете тигана на умерен огън. Счупете яйцето върху плънката и прегънете тестото, така че да се получи полукръг. Притиснете ръбчетата.

Внимателно сложете пицата в горещия тиган и печете 5 минути или докато стане златиста и хрупкава коричка, след което внимателно обърнете и печете още 5 минути и от другата страна.

Прехвърлете я върху дъска и я оставете за 2 минути, преди да я нарежете, и я поръсете по желание с пресен кресон, домашен кетчуп или горчица.

Приятен апетит!

Nutrition Facts
Per 1 (1)

Amount % Daily Value*
Calories 694
Total Fat 34.1g 52%
Total Carbohydrate 69.5g 23%
Dietary Fiber 3.1g 12%
Protein 29.9g 60%

*Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily values may be higher or lower depending on your calorie needs.

Пица "Калцоне" с наденица по Джейми Оливър

Време за приготвяне 25 minutes
Вид ястие основни ястия, тестени изделия

Необходими продукти
  

 • 3 свински наденички
 • 100 грама домашна лютеница
 • 1-2 кисели краставички
 • 150 грама пълнозърнесто брашно
 • 35 грама краве кашкавал
 • 1 голямо яйце
 • сол на вкус

Начин на приготвяне

 • Изпечете наденичките в еърфрайър или в тиган с незалепващо покритие. Трябва да ги изпечете до придобиване на златист цвят.
 • По оригиналната рецепта на Джейми Оливър, той изстисква пълнежа от наденичките в тиган с диаметър 28 сантиметра с незалепващо покритие, който може да се ползва във фурна, на умерено силен огън. Готви се до златисто, като се разбърква често, след което котлона се изключва и се дръпва от котлона.
 • Сложете брашното и щипка сол в купа, добавете 80 милилитра вода и разбъркайте до получаване на тесто. Месете две минути върху набрашнена повърхност. Ако е необходимо добавете още малко брашно. Разточете кръгла кора с диаметър около 30 сантиметра. В едната половина намажете домашната лютеница и настържете на едро кашкавала, а след това поставете наденичките отгоре. До наденичките подредете колелца кисели краставички. Върнете тигана на умерен огън. Счупете яйцето върху плънката и прегънете тестото, така че да се получи полукръг. Притиснете ръбчетата.
 • Внимателно сложете пицата в горещия тиган и печете 5 минути или докато стане златиста и хрупкава коричка, след което внимателно обърнете и печете още 5 минути и от другата страна.
 • Прехвърлете я върху дъска и я оставете за 2 минути, преди да я нарежете, и я поръсете по желание с пресен кресон, домашен кетчуп или горчица.
 • Приятен апетит!