Обичате ли мъфини? Аз приготвям много рядко, защото не се сещам, а имам толкова много форми за мъфини, както и идеи за приготвяне на такива. По – често приготвям сладки мъфини, но пък и солените не остават по – назад по приготвяне.

Мъфините са много подходящи за бърза закуска, както и за пикник или преходи в планината. Лесно се пренасят, а и бързо се хапват. Не са нужни вилици или кутийки за съхранението им някъде навън.

В сайта има още две рецепти за шоколадови мъфини:

Двойно шоколадови мъфини

Мъфини с бял шоколад

Вярвам, че и двете рецепти ще ви харесат много!

За приготвянето на Шоколадовите мъфини използвах шоколад Millesime – TANZANIE . В повечето си рецепти използвам качествен шоколад с висок процент какао, защото обичам аз да определям колко сладки да са сладките неща, защото дъщеря ми не яде много сладки неща.

Много харесвам шоколадите на MILLESIME , точно и затова присъстват в рецептите ми от година и половина. Мъжът ми много харесва течният шоколад, защото е голям шокохолик. Аз, честно казано, не си спомням от кога не съм хапвала шоколад или сладкиш с шоколад. 🙂 А преди не можех да изкарам и ден без шоколад – за мен, разбира се – режимен. Въпреки че точно този е напълно подходящ за нисковъглехидратен режим, както и останалите шоколади от сайта на MILLESIME , които са с висок процент какао. Винаги ми е много любопитно да прочета за даден шоколад, които съм избрала от MILLESIME . Информация за всеки един, има на гърба на опаковката.

Продукти: 

150 грама бяло брашно 

1 чаена лъжичка бакпулвер 

70 грама шоколад Millesime

180 грама краве масло 

100 грама кокосова захар

3 яйца

Приготвяне:

Предварително загрейте фурната на 180 градуса.

Намажете с масло и поръсете с брашно форма за мъфини. Аз използвах форма за мъфини с осем отвора, следователно и мъфините, които получих са осем броя.

Смесете в средно голяма купа брашното и бакпулвера. Разтопете шоколада и маслото на водна баня. Свалете сместа от огъня и оставете малко да се охлади.

Към охладената шоколадова смес добавете с бъркане едно по едно яйцата, като разбивате след всяко добавено яйце. След това добавете брашнената смес, като бъркате бавно със силиконова шпатула, докато се получи хомогенна смес. Накрая прибавете кокосовата захар и отново разбъркайте до получаване на хомогенна смес.

Печете 25-30 минути, като проверявате за готовност с клечка за зъби или дървен шиш. Ако тестото не залепва за клечката, значи мъфините са готови. Извадете тавичката от фурната и оставете мъфините да изстиват. След това внимателно ги извадете от формата.

Приятен апетит!

Шоколадови мъфини

Време за приготвяне 15 minutes
Време за готвене 22 minutes
Вид ястие здравословно, мъфини
Порции 7

Необходими продукти
  

 • 150 грама бяло брашно
 • 1 чаена лъжичка бакпулвер
 • 70 грама шоколад Millesime
 • 180 грама краве масло
 • 100 грама кокосова захар
 • 3 яйца

Начин на приготвяне

 • Предварително загрейте фурната на 180 градуса. 
 • Намажете с масло и поръсете с брашно форма за мъфини. Аз използвах форма за мъфини с осем отвора, следователно и мъфините, които получих са осем броя. 
 • Смесете в средно голяма купа брашното и бакпулвера. Разтопете шоколада и маслото на водна баня. Свалете сместа от огъня и оставете малко да се охлади.
 • Към охладената шоколадова смес добавете с бъркане едно по едно яйцата, като разбивате след всяко добавено яйце. След това добавете брашнената смес, като бъркате бавно със силиконова шпатула, докато се получи хомогенна смес. Накрая прибавете кокосовата захар и отново разбъркайте до получаване на хомогенна смес. 
 • Печете 25-30 минути, като проверявате за готовност с клечка за зъби или дървен шиш. Ако тестото не залепва за клечката, значи мъфините са готови. Извадете тавичката от фурната и оставете мъфините да изстиват. След това внимателно ги извадете от формата. 
 • Приятен апетит!